Webshop beginnen

Een 5-stappenplan webshop starten volgens LEQUAL.

Stap 1. Product bedenken

Een webshop begint met het bedenken van een product of dienst die je graag aan wilt bieden. Dit kan in Nederland, maar ook in Europa of zelfs over de hele wereld. U kiest een markt waarin je actief wilt zijn. Dit kan zijn een webshop in een nichemarkt waar u een hele kleine doelgroep en bereikt hebt, maar wel heel specifiek in hun behoefte voorziet. Indien u een groter bereik wilt hebben, moet u kijken naar de marktaantrekkelijkheid. Is de markt van uw product of dienst stijgende of is de markt van uw product dalende? Dit dient van te voren te worden onderzocht. Zonder degelijk onderzoek is uw webshop idee alleen gebaseerd op aannames.

Stap 2. Keuze van aanbieder van de webshop

U kunt ervoor kiezen om zelf de webshop te bouwen.  Indien u zelf niet over deze kwaliteit beschikt is het wijs om te kiezen voor een aanbieder. De marktleider van webshops is SEOshop en biedt ook alle software aan. Het enige wat u nog hoeft te doen is hem glans geven.

Stap 3. Van marktanalyse tot strategie

Een moeilijk onderdeel is de marketing. Hoe pakt u het aan? U gaat kijken naar wie uw product aanbiedt en wie uw product koopt. Is de markt voor uw product wel aantrekkelijk? Dit kunt u doen door te kijken hoeveel concurrenten er zijn die hetzelfde product of dienst aanbieden. Kijk naar de eerste 20 zoekresultaten in een zoekmachine en analyseer ze. De volgende fase is om te zien hoe u concurrenten het doen. Leer hier van en doe het beter! Nadat dit te hebben onderzocht kunt u gaan nadenken over een strategie.

Stap 4. Wordt gevonden in de zoekmachines

Voor een webshop is het van uiterste noodzaak dat u gevonden wordt in de wereld van internet. Klanten moeten bij het intypen van een relevant zoekwoord uiteindelijk bij u terecht komen. Dit gaat niet vanzelf. Dit vereist veel kennis en ervaring. Daarom kan het verstandig zijn om dit uit te besteden. Kijk voor meer informatie op de pagina linkbuilding.

Stap 5. Inschrijven van je webshop bij Kamer van Koophandel

De webshop staat live en u bent nu een bedrijf. Het is nu zaak om de webshop in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

Inschrijven van uw webshop doet u bij de Kamer van Koophandel. De kosten voor inschrijving zijn eenmalig € 50,-. Voor dat u uw bedrijf wilt gaan inschrijven bij de Kamer van Koophandel, dient u eerst na te denken over de rechtsvorm die u wilt gaan hanteren. Bijvoorbeeld:

  • Naamloze Vennootschap
  • Besloten Vennootschap
  • Eenmanszaak
  • Vennootschap onder Firma

De meest gekozen rechtsvorm is voor een webshop is een eenmanszaak. Gaat u samen met een compagnon starten is een vennootschap onder Firma een goed besluit.

Nadat u hebt nagedacht over de rechtsvorm kunt u op de website van de Kamer van Koophandel online een afspraak maken om de inschrijving definitief te maken. Tijdens dit gesprek kan de medewerker u ook tips geven over het ondernemerschap.

In het kort SEOshop

SEOshop is een betrouwbare partner van LEQUAL en biedt voor een vast bedrag per maand een kwalitatief goed geoptimaliseerde website waar u de regie over hebt. Je kan hiervoor terecht bij SEOshop. Zij hebben de webshop software, de kennis en ervaring om jou webshop in shape te brengen en te houden.

Het is belangrijk om meteen goed uit te pakken. Dit zorgt voor:

  • Een goede start en u kunt meteen beginnen
  • Meteen een concurrentievoordeel
  • U kunt zich bezig houden met wat voor u belangrijk is en dat is zorgen dat de klant tevreden is.

Uiteraard staat een perfect uitgedoste website niet garant voor succes. Meerdere factoren zijn bepalend om uw webshop tot een succes te maken. U moet immers ook gevonden worden in Google. Voor het succes van uw webshop is het belangrijk om op internet gevonden te worden. LEQUAL kunt u hierbij helpen, omdat zij het pad naar uw webshop vergroten en versnellen. Voor meer informatie verwijs ik u door naar de pagina over linkbuilding of zoekmachine optimalisatie.

Gratis webshop starten

Op SEOshop is het mogelijk om kennis te maken met de mogelijkheden die SEOshop u aanbiedt. In de demo die aangeboden wordt, worden alle voordelen, mogelijkheden en software die u gebruiken kunt om tot een goede webshop te komen, uitgelegd. Begin hier uw webshop!

Webshop starten
10 (100%) 4 Beoordelingen