SEO tips om je campagne volledig te optimaliseren

Last Updated on

1. Maak in URL’s gebruik van streepjes en gebruik vooral geen underscores

Om je URL structuur volledig te optimaliseren, moet je gebruik maken van streepjes(-) in plaats van underscores(_). Veel programmeurs werken graag met de underscore. De underscore is in sommige programmeertalen een veelvoorkomend teken.

Heb je in de huidige structuur al underscores gebruikt? Voor elk probleem is een oplossing!
Maak nieuwe kloppende URL’s aan en redirect de oude URL naar de nieuwe. Let hierbij wel op dat je niet blindelings oude URL’s gaat redirecten. Mochten oude URL’s al goed vindbaar zijn en voor veel verkeer zorgen, is het aan te raden om de oude URL online te houden.


2. Verwijder “low-quality” pagina’s of voeg deze samen

Teveel “low-quality” pagina’s kunnen negatieve invloed hebben op je rankings voor keywords waar je op focust. Reeds heeft Google een nieuwe update uitgerold, waarin ze nog strenger gaan filteren op relevante content van hoge kwaliteit. Het is dus een belangrijke zaak dat je al je lage kwaliteitspagina’s samenvoegt tot een passende tekst of de pagina’s verwijderd.


3. Hoe Google links vanaf een subdomein ziet

Links vanaf een subdomein, bijvoorbeeld www.seo.lequal.nl naar www.lequal.nl, zullen niet beoordeeld worden als externe inkomende links. Google zal dit als interne link zien. Hou hier dus rekening mee!


4. Let op je backlinkprofiel

Na de Google Penguin Update is het noodzakelijk om regelmatig je backlinkprofiel te controleren. Nog steeds zijn er partijen die slechte links van lage kwaliteit inkopen en naar de website van de concurrent laten plaatsen. Ze willen er hierdoor voor zorgen dat de concurrent een drop krijgt binnen zijn rankings of erger nog, een Google Penalty!

Mocht je slechte links binnen je backlinkprofiel ontdekken, dan kun je deze door Google uit laten sluiten via de Google Disavow Tool.


5. Zorg voor activiteit

Het is voor Google belangrijk dat er veel activiteit op je website is. Genereer verse content (van hoge kwaliteit en relevantie voor jouw bezoekers!) door bijvoorbeeld een blog-gedeelte aan te maken. 1 keer in de week een kwalitatief hoogstaand artikel plaatsen is in principe al voldoende. Mocht je de tijd vinden om dit vaker te doen, is dit natuurlijk altijd goed! Let er wel op dat je de kwaliteit van je artikelen waarborgt.