Linkbuilding op de juiste manier!

Last Updated on

De meningen lopen flink uiteen als we het hebben over “Linkbuilding”. Volgens de een werkt het niet meer en volgens de ander is het noodzakelijk. Persoonlijk ben ik van mening dat linkbuilding inderdaad van levensbelang is. Google neemt het onderdeel “inkomende links” namelijk nog steeds mee in haar algoritme. De afgelopen jaren is de focus alleen verschoven, van de hoeveelheid links naar de kwaliteit en relevantie van links. Zo is een link van een autoritaire website die relevant is aan jouw onderwerp veel meer waard dan 10 minder autoritaire en relevante links.

 

Hoe bouw je een natuurlijk linkprofiel op?

Het is belangrijk dat jouw backlinkprofiel er “natuurlijk en gezond” uit ziet. Hiermee bedoel ik de domeinen die naar jouw website linken voldoende relevantie moeten hebben tot jouw onderwerp en daarnaast niet allemaal naar jouw linken vanaf dezelfde anchortekst. Zorg dus voor variatie in anchorteksten!

Daarnaast zijn er verschillende soorten websites waar je links van kunt verkrijgen; Nieuwsportals, blogs, webshops, en dochterpagina’s. Ook hier is het belangrijk dat je de juiste verdeling hanteert. Zorg er dus niet voor dat je enkel inkomende links hebt vanaf dochterpagina’s. Vroeger werkte dit, nu wordt dit enkel nog maar afgestraft!

Wil je meer informatie over linkbuilding of wil je linkbuilding uitbesteden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en vraag ons om advies.