Website migratie

Een website migratie omvat het verplaatsen van een website of het wijzigen van een website voor een andere of aangepaste versie. Zo komt een website migratie voor bij een re-design van een website, het veranderen van de URL-structuur of een verhuizing naar een andere domeinnaam. Maar ook bij de wijziging van HTTP naar HTTPS is een migratie van belang.

Het belang van een goede website migratie

Het is noodzakelijk om de migratie soepel te laten verlopen om de posities in zoekmachines te behouden. Wanneer er cruciale dingen worden vergeten tijdens de migratie kan dit er toe leiden dat er posities verloren gaan. Zo komt het geregeld voor dat een nieuwe website live staat maar de oude versie ook nog online staat. Er staan dat twee sites online met duplicate content en kannibalisatie tot gevolg. Kortom, de migratie van een website is een belangrijk onderdeel dat met veel aandacht moet worden uitgevoerd.

Wat mag er niet vergeten worden bij een migratie?

Er zijn een aantal zaken die beslist niet vergeten mogen worden bij een website migratie:

  • Het opnieuw instellen van de Robots.txt
  • In kaart brengen van de oude en nieuwe URL-structuur
  • Interne links wijzigen
  • Redirects instellen
  • Nieuwe sitemap instellen en indienen
  • Analytics, AdWords, Search Console en andere tracking pixels opnieuw instellen en adreswijzing doorgeven
  • HTTP > HTTPS controle

Hulp nodig bij het uitvoeren van een website migratie?

Verwacht je binnenkort een website migratie te gaan doen en wil je daar hulp bij? Dan geven onze SEO-specialisten je graag advies over de te nemen stappen. Zo kunnen wij je helpen om de oude en nieuwe URL-structuur in kaart te brengen en je advies geven bij het redirecten naar de juiste pagina’s.