Pagespeed

Met de page speed van je website wordt de laadtijd van een pagina bedoeld. Het gaat daarbij om het aantal seconden om de pagina volledig te laden zodat alle content wordt weergeven. Er zijn verschillende manieren waarop de snelheid van je website verbeterd kan worden. Naast een snelle server heeft ook de opbouw van je website en de pagina invloed. Wanneer er veel scripts, CSS en grote bestanden moeten worden ingeladen zal dit een negatieve invloed hebben op de laadtijd. Een laadtijd onder de drie seconden is optimaal. 

Hoe belangrijk is je pagespeed voor SEO?

De page speed van een website is een belangrijke ranking factor voor zoekmachines. Zoekmachines kijken tegenwoordig veel naar de gebruikerservaring van de bezoekers op een website. Een lange laadtijd zorgt voor irritaties en kan leiden tot het vertrekken van de bezoeker. Hierdoor stijgt de bounce rate van de website en dalen ook de time on site en pages per session. Dit geeft een signaal aan zoekmachines dat de gebruiker niet tevreden is met het resultaat dat hij te zien krijgt. Daardoor kunnen je rankings dalen. 

Tools voor pagespeed

Om de pagespeed van je website te meten zijn er diverse gratis tools waaruit je kunt kiezen. Wij raden aan om meerdere tools te gebruiken omdat ze allemaal op een andere manier de snelheid van een pagina meten. Alle onderstaande tools geven inhoudelijk advies om de pagina snelheid te verbeteren. 

  • PageSpeed Insights
  • GTmetrix
  • Pingdom

Hulp nodig met de snelheid van je website?

Wil je het optimaliseren van je website snelheid uit handen geven? Onze specialisten helpen je graag! Zij hebben dit al vaak gedaan en weten dus als geen ander op welke manier de snelheid verhoogt kan worden. Ook voor andere zoekmachine optimalisaties kun je bij LEQUAL terecht.