Majestic SEO

Majestic SEO

Majestic SEO is net als MOZ een grote bekende speler en wordt door veel SEO specialisten gebruikt. Majestic heeft haar eigen variabelen binnen zoekmachine optimalisatie ontwikkeld, namelijk Trustflow en Citation flow.  Met deze variabelen kan een website beoordeeld worden. Daarnaast heeft Majestic enkele handige tools ontwikkeld die erg handig zijn voor linkbuilding trajecten.

Wat is Trust flow?

De trust flow van een website komt voort uit de mate waarin de betrouwbaarheid van een URL ingeschat wordt. Deze inschatting gebeurt op basis van het aantal betrouwbare [trustful] inkomende links naar de URL. Hoe groter het aantal inkomende links van hoge betrouwbaarheid is, hoe hoger de trust flow zal zijn. Tegelijkertijd zal de trust flow verlaagd worden als er veel inkomende onbetrouwbare links naar de URL verwijzen.

En Citation Flow..

Waar de Trust flow vooral kijkt naar de betrouwbaarheid van de website die linkt naar de specifieke URL, kijkt de Citation flow vooral naar het aantal inkomende links.

Majestic Metrics VS MOZ Metrics

Beide bedrijven updaten de metrics regelmatig, zie onderstaand een overzicht van de update frequentie van zowel MOZ als Majestic. Bekijk hieronder wat Majestic exact doet en uitvoert om tot de metrics te komen.

Eenheid Update-frequentie Organisatie Schaal
Trust Flow Dagelijks Majestic 0-100 (geen decimalen)
Citation Flow Dagelijks Majestic 0-100 (geen decimalen)
Domain Authority Maandelijks Moz 0-100 (geen decimalen)
Page Authority Maandelijks Moz 0-100 (geen decimalen)
majestic-seo-trust-citation-flow

Om een indicatie van trustflow te geven hieronder enkele voorbeelden van de trust flow van enkele grote bedrijven:

Facebook: 100
Youtube: 100
Procter & Gamble: 64
NU.nl: 64

Wil je graag weten wat jouw trust en/of citation flow is? Vraag dan gratis een backlink analyse aan.