Landingspagina

Een landingspagina is een pagina dat speciaal is gemaakt om bezoekers naar een website te trekken. Hier staat cruciale informatie waar iemand naar op zoek is. In de beste gevallen geeft het antwoord op de zoekvraag of lost het zelfs een probleem op. Bezoekers komen vaak via een online advertentie of een blog op een landingspagina terecht.

Waar moet een landingspagina aan voldoen?

Het maken van een landingspagina is geen eenvoudige opgave. Deze pagina vormt als het ware een brug tussen de bezoeker en een bedrijf. Voordat een landingspagina wordt gemaakt, moet het doel helder zijn. Een duidelijke call-to-action kan daarbij helpen. Zo weet een bezoeker waar de pagina over gaat en wat hij er kan verwachten. Een landingspagina moet antwoord kunnen geven op de volgende vragen:

  • Wat er wordt aangeboden?
  • Wat heeft de bezoeker er aan?
  • Waarom moet de bezoeker er op in gaan?
  • Welke handelingen moet de bezoeker verrichten om toegang tot de juiste informatie te krijgen?

Wanneer zet je een landingspagina in?

Landingspagina’s hebben als doel om de conversie van een bedrijf te verhogen. Het is een effectief promotiemiddel om nieuwe leads mee te genereren. Vaak worden ze ontworpen om een bepaalde campagne te promoten of om gegevens van een bezoeker los te weken.In ruil hiervoor krijgt de bezoeker informatie in de vorm van een webinar, e-book of een whitepaper. Naast de beschreven punten is het ook een manier om nieuwe klanten te werven!