Indexeren

Wat is Indexeren?

Indexeren is het vindbaar maken van jouw pagina voor Google. Dit is van belang als je net een of meerdere pagina’s aan je website hebt toegevoegd. Zodra je toestaat dat Google de pagina’s mag indexeren zullen ze opgenomen worden in de database. Zodra de pagina is opgenomen in de database is hij beschikbaar in de zoekmachine. Het organisch vindbaar maken van een pagina wordt ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd.

Hoe werkt indexatie?

Om meer inzicht te geven hierbij een stappenplan. Het gaat als volgt: Jij zet de nieuwe pagina’s online, en vermeld deze in de XML-sitemap. Een crawler van Google gaat via o.a. de sitemap langs welke pagina’s er binnen jouw website zijn. Dit doe je zodat de crawler makkelijker door alle pagina’s heen kan en het crawlbudget maximaal benut wordt. De crawler van Google komt eens in de zoveel tijd langs. Het ligt eraan wat voor crawlbudget aan je site is toegekend. Dit wordt berekend op basis van leeftijd, autoriteit en reputatie.

Belangrijke zaken

Het is van belang dat er een juiste linkstructuur wordt aangebracht in de pagina’s. Door een goede linkstructuur toe te passen wordt de crawler geholpen om alle pagina’s, dus ook degene die net zijn toegevoegd te indexeren.