AMP

Wat zijn Accelerated Mobile Pages?

Google is sinds de komst van de Mobile First update veel bezig met mobiele pagespeed. Websites met een lage mobiele pagespeed kunnen in veel gevallen een lagere ranking krijgen binnen de Google zoekresultaten. Accelerated Mobile Pages kunnen op het gebied van pagespeed een aanzienlijke bijdrage leveren en zijn ook zeker niet weg te denken in de toekomst van mobile search.

Wat doen Accelerated Mobile Pages

Aangezien Google websites met een lage mobiele pagespeed veelal afstraft in de zoekresultaten kan AMP de redding van je website zijn. AMP zorgt er voor dat je pagina voor mobiele gebruikers sneller werkt door de pagina te simplificeren. Zo zal je op een mobiele website met AMP bijvoorbeeld differentiërende opmaak zien vergeleken met de website als je deze via je computer opzoekt. Hoe minder er ingeladen dient te worden, hoe sneller de website voor mobiele gebruikers zal werken.

Voordelen van AMP

Aangezien mobiele pagespeed alsmaar meer belang heeft, zal AMP hier ook een aanzienlijke bijdrage aan doen. Met een verbeterde gebruikerservaring op je website zal Google je in de meeste gevallen ook een hogere ranking geven. Nog niet veel websites zijn bezig met AMP, ben jij één van de eersten die er op inspeelt?