ALT-tag

Een ALT-tag geeft aan waar een afbeelding over gaat. Deze tag is zeer belangrijk voor Google, omdat afbeeldingen over het algemeen niet kunnen worden gelezen door de zoekmachine (al zullen ze inmiddels wel ver genoeg zijn). En hoewel veel websites gebruik maken van foto’s en afbeeldingen, is het handig om deze omschrijving mee te geven zodat de spiders van Google weten wat er op de afbeelding te zien is. ALT-tags zijn met het blote oog niet zichtbaar, enkel als de broncode wordt geraadpleegd.

Hoe kan de ALT-tag voor een betere vindbaarheid zorgen?

Het is belangrijk om zo specifiek mogelijk te zijn met het benoemen van ALT-tags.Hoewel Google nog vrij moeilijk afbeeldingen kan lezen, doen ze er alles aan om dit steeds beter te kunnen. Tot die tijd gaan ze af op de ALT-tag om te begrijpen wat er op een afbeelding te zien is en of deze past binnen de pagina. Hoe relevanter de ALT-tag is, des te groter de kans om een betere positie in de zoekresultaten.

De ALT-tag draagt bij aan de organische vindbaarheid, en is natuurlijk een belangrijke factor om hoog in de Google Afbeeldingen te komen. Wanneer bezoekers specifiek op zoek zijn naar een bepaalde afbeelding en daarbij wordt een ALT-tag gekoppeld die zeer relevant is aan de zoekvraag, dan bestaat de kans dat bepaalde afbeeldingen eerst worden getoond. Het is belangrijk dat de ALT-tag tenminste het belangrijkste zoekwoord bevat, zodat de kans bestaat deze goed wordt gevonden in de zoekresultaten.