Linkbait

Wat is Linkbait?

Linkbait is een zeer belangrijk onderdeel van Search Engine Optimization, het wordt in vele gevallen ook gezien als het lastigste onderdeel van SEO. De bedoeling van linkbait is het creëren van zodanig interessante content dat er door relevante en autoritaire websites vrijwillig en zonder enige tegenprestatie een link geplaatst wordt naar de linkbait website.

Voorbeelden van linkbait

Een groot voordeel van het gebruiken van linkbait is dat er, zoals bovenstaand ook genoemd, vrijwillig naar je website gelinkt wordt door één of zelfs meerdere autoritaire websites. Enkele manieren om dit te doen zijn onder andere:

  • Een whitepaper

Een whitepaper is een informatief rapport waarin relevante informatie over je branche wordt gedeeld. In de meeste gevallen gaan whitepapers over een specifiek onderwerp of product/programma wat voor veel mensen van waarde is. Door met deze whitepaper de autoritaire websites binnen jouw branche te benaderen bestaat er een grote kans dat je minstens één autoritaire link naar je website verkrijgt.

  • Een infographic

Een infographic is een afbeelding met informatieve tekst er in verwerkt, het doel van een infographic is om ingewikkelde informatie op een ongecompliceerde manier over te brengen. Net als een whitepaper wordt deze gedeeld in de relevante branche om op deze manier ‘gratis’ links te verkrijgen naar je website.

Zo zijn er nog vele andere manieren om linkbait effectief uit te voeren. Lijkt dit je interessant voor jouw website? Neem vrijblijvend contact met ons op om de linkbait mogelijkheden te bespreken.