Link juice

Wat is link juice? Voor veel mensen zal het nog een grote onbekende zijn. Op deze pagina zal uitgelegd worden wat link juice (ook wel linkwaarde genoemd) exact is en hoe het verloop van linkwaarde precies werkt. Om te begrijpen hoe het verloop van linkwaarde werkt, is het belangrijk om te weten wat link juice is. Iedere pagina op het internet heeft namelijk een waarde, de hoogte van deze waarde is afhankelijk van een aantal factoren. Zo zal de waarde van een pagina namelijk toenemen als er veel inkomende backlinks zijn – let op: sommige backlinks zullen geen positief effect met zich meebrengen.

Hoe wordt link juice doorgegeven?

Wanneer een website naar een externe website linkt, bijvoorbeeld wanneer dit van toegevoegde waarde kan zijn voor de bezoeker, zal dit waarde met zich meebrengen. Zo ‘lekt’er waarde naar de andere pagina, vanuit deze gedachte is de term ‘link juice‘ ontstaan. De pagina die de linkwaarde ontvangt zal dus profiteren van de waarde die de externe website heeft.
Bovenstaande beschrijving geldt natuurlijk ook voor interne links, ook daar wordt link juice doorgegeven van pagina naar pagina.

Echter is het niet altijd zo dat er linkwaarde mee gegeven wordt, dit is bijvoorbeeld het geval als er een no-follow tag aan de link meegegeven is.

Hoe meer backlinks en hoe hoger de autoriteit daarvan, hoe meer link juice er doorgegeven wordt naar jouw pagina. Om de waarde van de pagina te verhogen en om ervoor te zorgen dat deze beter vindbaar wordt, raden wij aan om kwalitatieve backlinks te vergaren.