C-blocks

Wat is een C-block?

Als we spreken over C-blocks, dan hebben we het over een verzameling van IP-adressen. Een IP-adres is een combinatie van 4 verschillende blokken (opgesplitst door een punt teken) met 1 tot 3 cijfers die samen één geheel maken.
Een IP-adres zou er als volgt uit kunnen zien: 123.456.789.012. Deze combinaties van cijfers/blokken vormen het adres van een website. Het derde block in een IP-adres wordt ook wel het C-block genoemd.

Waarom kunnen C-blocks belangrijk zijn?

In veel gevallen is het niet van groot belang om te letten op de C-block van het IP-adres van een website. In het geval van linkbuilding kan het echter verstandig zijn om er op te letten.

111.222.333.444
111.222.333.482
111.222.333.491

Bovenstaand zijn 3 IP-adressen te zien, bestaande uit een gelijkwaardig C-block maar variërende D-blocks, wat inhoudt dat deze 3 IP-adressen op dezelfde server staan en er dus ook een kans bestaat dat deze IP-adressen in beheer van dezelfde eigenaar zijn.
Op kleine schaal hebben een aantal backlinks van hetzelfde C-block geen invloed voor de Google zoekresultaten. Indien er een groot aantal backlinks van hetzelfde C-block komen is dit echter schadelijk voor de zoekresultaten, Google hecht er in dit geval namelijk minder waarde aan.

Om te concluderen; Het is verstandig om een backlinkprofiel te hebben dat bestaat uit verschillende C-blocks. Google ziet op deze manier dat de backlinks van variërende servers komen, wat de waarde van een backlink dus hoog houdt.