Zoekmachine Optimalisatie

Meer bezoekers naar je website middels zoekmachine optimalisatie (ook bekend als SEO) is voor iedereen die online een business heeft zeer gewenst. Ruim 80% van alle internetgebruikers heeft aangegeven dat het gebruiken van een zoekmachine dé manier is om websites te vinden.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Door jouw website te optimaliseren wordt de vindbaarheid binnen zoekmachines verhoogd. Zo kun je op een organische manier verkeer trekken en daarmee is het onderdeel van een duurzame online strategie. Waar Google Adwords simpelweg uit gaat zodra je stopt met zoekmachine adverteren, blijven met SEO jouw organische posities altijd behouden!

Zoekmachine optimalisatie bestaat uit drie hoofdelementen: techniek, content en inkomende links en vermeldingen. Door deze drie elementen optimaal samen te laten werken zal de relevantie en de autoriteit van jouw website vergroot worden op de zoekwoorden die relevant zijn aan jouw website of webshop.

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden aan een bureau?

Doordat onze SEO specialisten zich al jarenlang bezig houden met zoekmachine optimalisatie zijn wij van alle ontwikkelingen en technieken op de hoogte. Onze werkwijze heeft zich dan ook al meerdere malen bewezen met verschillende successen.

Werkwijze van ons traject
Allereerst zal worden bekeken of SEO (zoekmachine optimalisatie) geschikt is voor jouw website en/of webshop. Als blijkt dat SEO-optimalisatie een interessant kanaal kan zijn om meer verkeer te genereren zullen wij een traject starten. Binnen het SEO traject komen de volgende stappen aan de orde:
Zoekwoordonderzoek: we zullen een uitgebreid onderzoek doen naar zoekwoorden die interessant zijn voor de website om meer (zowel long- als shorttail) verkeer te genereren.
Nulmeting: voor we gaan starten met het uitvoeren hiervan is het natuurlijk belangrijk dat we een meetpunt creëren, dit doen we binnen ons dashboard waarin jij altijd met ons mee kunt kijken.
SEO (on-page) optimalisatie: aan de hand van het eerder uitgevoerde zoekwoordonderzoek optimaliseren we de content op de website. De technische elementen zullen ook geanalyseerd en geoptimaliseerd worden om zo een optimaal resultaat te behalen door de elementen hand in hand te laten gaan.
SEO (off-page) optimalisatie: Nu alles op de website zelf goed ingericht is zullen we ons bezig gaan houden met het analyseren van het huidige backlinkprofiel (middels verschillende SEO tools om zo een volledig beeld te verkrijgen) en zullen we deze gaan optimaliseren en aanvullen door middel van een linkbuilding campagne.

De kosten van een SEO optimalisatie traject zijn afhankelijk van de grootte van de website of webshop en de benodigde optimalisaties die doorgevoerd moeten worden. Binnen een SEO optimalisatie spreken we zoals bovenstaand aangegeven van organische resultaten en zijn dus geen kosten gemoeid voor advertenties. Kosten technisch is SEO een duurzaam onderdeel van iedere online strategie.

Meer bezoekers naar je website met SEO?

Waar onze SEO specialisten goed in zijn?

De techniek achter iedere website en webshop is de basis om überhaupt goed te kunnen presteren op SEO vlak. Onze technische SEO specialisten zullen analyseren of jouw website of webshop voldoet aan de eisen die gesteld worden kijkend naar technische SEO. Onze specialisten zijn bekend met alle technische aspecten en bouwen enkel correcte website-architecturen, zorgen voor de juiste toegankelijkheid voor crawlers, optimale website snelheid en meer..

Content optimalisatie is vaak een onderschat element door website- of webshopeigenaren. Door unieke en vooral content met meerwaarde te produceren kun je je als website onderscheiden van de concurrentie. Het side-effect van unieke content met meerwaarde is dat je naast het bieden van unieke informatie aan bezoekers ook enorm goed zal scoren binnen zoekmachines als Google. Google heeft als uitgangspunt om het beste resultaat aan haar gebruikers te tonen. Zodra jij via jouw website alle vragen van jouw bezoekers kunt beantwoorden door diepgang te bieden in het vakgebied waar je actief bent is de kans groot dat Google je hoog terug zal laten komen binnen de organische resultaten (mits de andere twee elementen natuurlijk ook goed ingericht zijn!).

Het derde element van een SEO geoptimaliseerde website is linkbuilding (tegenwoordig ook vaak Authority Building genoemd). Link- en Authority Building is het verkrijgen van inkomende links en vermeldingen naar jouw website. Onze linkbuilding specialisten zorgen ervoor dat er op een natuurlijke wijze links gegenereerd worden om de autoriteit van jouw website constant te blijven verhogen.

Zodra je van start gaat met de SEO optimalisatie van jouw website of webshop is het belangrijk om te starten met het zoeken van zoekwoorden waar jouw doelgroep zoekopdrachten op uitvoert, dit kun je doen door de Google Keyword Planner te gebruiken. De zoekwoordplanner helpt je bij het verkrijgen van inzicht in de volumes in jouw markt. Op basis van deze volumes kun je de SEO elementen van jouw website daarop aanpassen zodat je de vraagstukken vanuit de markt goed kunt beantwoorden en zo dus een SEO geoptimaliseerde website krijgt.

SEO is een proces dat zich constant doorontwikkeld en daarmee is het verstandig om als website of webshop een SEO bedrijf in te schakelen om mee te kijken met dit proces. Strategieën, tactieken en operationele taken die te gebruiken zijn binnen zoekmachine optimalisatie zijn voortdurend in verandering.

Wat kun je verwachten als we starten met het optimaliseren van jouw website?

Zodra de strategie bekend is krijg je één aanspreekpunt voor alle vragen omtrent SEO. Deze SEO specialist zal het traject gaan managen en zal alle voortgang bijhouden in het LEQUAL dashboard, daar kun je altijd en overal zien waar wij ons mee bezig houden en in welke fase we zitten wat betreft de optimalisatie van jouw website. Zodra alle on-page SEO elementen volledig geoptimaliseerd zijn starten we met het off-page SEO gedeelte, ofwel met het linkbuilden.

Gedurende het zoekmachine optimalisatie traject word je op de hoogte gehouden van de werkzaamheden, actiepunten die opgepakt gaan worden en de resultaten. Uiteraard zijn onze SEO specialisten ook voortdurend bereikbaar om jouw vragen te beantwoorden!

Tijdens een SEO-traject worden alle elementen van het proces volledig geoptimaliseerd om uiteindelijk zo hoog mogelijk te gaan scoren in zoekmachines als Google. Het is bewezen dat meer verkeer zal leiden tot meer conversies en dus meer omzet!

Zoekmachine Optimalisatie
8.2 (82.25%) 71 Beoordelingen