Video testimonials

Video Testimonials

Video testimonials, het is een term die de laatste jaren in de video-industrie steeds vaker naar voren komt. Deze term wordt ook wel ‘video review’, ‘testimonial film’ of ‘testimonial review’ genoemd en ervaart een constante groei in populariteit voor bedrijven. Maar wat is het nou eigenlijk, hoe gaat het in zijn werking en wat kunnen wij voor jou betekenen op het gebied van een video testimonial?

Neem contact met ons op

Wat is een video testimonial?

Een testimonial doelt op een uitgeschreven, uitgebeelde of uitgesproken positieve ervaring van een klant. In het geval van video testimonials wordt hierbij uitsluitend gedoeld op uitgebeelde positieve ervaringen van klanten. Een video testimonial kan een korte video zijn over een klantenervaring, echter is het ook mogelijk om een langere inhoudelijke video te creëren. De lengte van een testimonial film hangt in de meeste gevallen af van je doelgroep en waar de testimonial over gaat.

Het doel van een testimonial review video

Testimonials worden al jaren door bedrijven gebruikt om positieve ervaringen van klanten in kaart te brengen. Video testimonials beginnen de laatste jaren pas op gang te komen. Het is bewezen dat visuele informatie een groter bereik heeft dan informatie in tekstform en zelfs bijna 95% vaker wordt bekeken. Daarbij geldt ook het feit dat het menselijk brein meer dan 4 keer zoveel onthouden van wat gezien wordt dan wat er gelezen wordt. Bovendien worden video’s veelal gedeeld op diverse social media kanalen, waar het bereik nog vele malen groter is.

Een zeer tevreden klant vragen om een video testimonial voor je bedrijf te doen is dé manier om jouw doelgroep te overtuigen om een product te kopen of een dienst af te nemen. Eén tevreden klant kan in de vorm van een video testimonial (afhankelijk van je doelgroep en de wijze waarop je de video inzet) een aanzienlijk percentage van je doelgroep overtuigen.

Video review expert

Thomas Bakker

Door onze ervaring toe te passen helpen we jouw doelstellingen te behalen! Benieuwd wat video voor jouw organisatie kan betekenen?

085-3030244

Strategie & Boodschap bepalen

De eerste stap is het kennismaken met elkaar om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Aan de hand daarvan bespreken we de boodschap die graag wil overbrengen aan jouw doelgroep.

Strategie ontwikkelen

Na het bepalen wie jouw doelgroep is en wat je wil overbrengen, is de volgende stap het bedenken van een doeltreffende video marketing strategie. Samen bespreken we de doelstellingen en kijken wat er mogelijk is met video marketing.

Video campagne opstarten

Het type video kan doorslaggevend zijn om de juiste doelgroep aan te spreken een krachtige boodschap over te brengen. Daarom willen we de complete video campagne van begin tot eind goed inrichten en managen zodat we zeker weten dat deze succes gaat opleveren.

Video content verspreiden

De doelgroep bereik je door het inzetten van de juiste kanalen. Samen bepalen we welke kanalen we gaan inzetten om de juiste mensen te bereiken en hoe we de video content gaan verspreiden.

Testimonial film laten maken?

Wanneer je bij ons langskomt om de mogelijkheden voor jouw testimonial review video door te spreken gaan wij volledig transparant te werk. Wij vinden het van uiterst belang dat de video de kernwaarden van jouw organisatie, product, dienst of welke boodschap je ook wilt creëren met de testimonial film op de juiste manier in kaart worden gebracht. Daarbij geven wij veel aandacht aan de diverse factoren die een video testimonial effectief maken:

  • Jouw bedrijf duidelijk in kaart brengen
  • Een duidelijke introductie van de klant en zijn/haar behoeftes/hobby’s/levensstijl
  • Het in kaart brengen van het probleem en hoe jouw bedrijf/product/dienst dit probleem oplost

Ook is het belangrijk dat bepaalde vragen (richting de klant) in een video testimonial beantwoordt worden. Dit kunnen bijvoorbeeld de volgende vragen zijn :

  • Waarom zou je dit bedrijf aanbevelen?
  • Wat was de situatie voordat jouw bedrijf de oplossing bracht?
  • Waren er specifieke mensen binnen het bedrijf waar je de waardevolle ervaring aan te danken hebt?

Benieuwd naar de expertise van onze video specialisten en hoe de video testimonial voor jouw bedrijf inzetbaar is? Neem vooral vrijblijvend contact met ons op, of kom eens langs op kantoor voor aanvullende informatie.

 

Voorbeeld video testimonial

Zijn we trots op

Klanten