Verkopen via Bol.com

Verkopen op Bol.com biedt vele mogelijkheden voor zowel kleine als grote ondernemers. Bol.com is één van de grootste platformen van Nederland en dit is terug te zien aan het aantal potentiële klanten die het platform maandelijks betreden, namelijk 8 miljoen potentiële klanten. Ook is het verkopen op dit platform prima te combineren met een eigen webshop. Mocht je niet over een webshop beschikken dan is dit ook geen probleem, doordat Bol.com een groot deel van de marketing regelt worden de bezoekers aangetrokken door het platform zelf. Kortom Bol.com biedt uitkomst voor zowat iedere ondernemer die producten aanbiedt.

Neem contact met ons op

Wat is de Bol.com zakelijk?

Zowat iedereen heeft ooit weleens gehoord van, gekocht op, of verkocht op Bol.com. Zowat ieder product is te koop op het platform en door deze veelzijdige mogelijkheden gebruiken consumenten het platform graag. Tevens heeft Bol.com meerdere onderscheidingen gekregen, onder andere voor de beste website en de meest gebruiksvriendelijke website.
Veel consumenten denken dat de door hun gekochte producten afkomstig zijn van Bol.com, wat zij echter niet weten is dat deze producten veelal van externe bedrijven en andere ondernemers afkomstig zijn. Bol.com is in ware één groot vergelijkingsplatform dat veel bezoekers trekt en winst maakt door commissie te vragen aan verkopers. Als ondernemer verkopen op Bol.com biedt meerdere voordelen, namelijk:

  • Meer omzet voor weinig moeite
  • Een extra verkoopkanaal zonder opstartkosten
  • Alleen kosten bij een verkoop
  • Marketing en logistiek wordt geregeld
  • Kant-en-klaar platform en hierdoor zeer gebruiksvriendelijk

Voor beginnende ondernemers is Bol.com dus zeer aantrekkelijk, voornamelijk omdat de marketing en logistiek al geregeld is. Hierdoor kun je met minimale inspanning toch geld verdienen. Echter gebruiken veel grote en kleine webshop Bol.com ook als extra verkoopkanaal. Het winstpercentage is kleiner wanneer je verkoopt via Bol.com, maar wel biedt het platform meer omzet dat anders wordt misgelopen.

Bol.com specialist

Lennart van der Leest

Door onze ervaring toe te passen en te combineren met data weten we in iedere situatie een hoog rendement te behalen! Benieuwd of jouw Bol.com campagnes optimaal zijn ingericht? Wij kunnen een vrijblijvende review uitvoeren!

085-3030244

Verkopen via Bol.com

Door je in te schrijven bij het Bol.com partnerprogramma kun je beginnen met het verkopen van producten via het platform. Door een verkoopaccount aan te maken bij Bol.com is het mogelijk om jouw producten toe te voegen aan het assortiment van het platform. Hieraan zijn geen kosten verwikkeld, je betaalt alleen voor wat je verkoopt. Ook is het mogelijk om jouw bestaande producten op bijvoorbeeld een webshop te integreren in het platform waardoor de voorraad bijgehouden wordt.

Adverteren op Bol.com

Natuurlijk is het niet vanzelfsprekend dat producten bovenaan in de zoekresultaten komen, net zoals bij Google, Amazon en Wish is het mogelijk om te adverteren op Bol.com. Adverteren kan in 4 vormen:

  • Display Advertising (o.a. banners)
  • Sponsored Products (zoekresultaten)
  • Adverteren in online magazines
  • Targeted mailings (doelgroep mailen)

Door onderzoek te doen naar jouw doelgroep kun je erachter komen welke vorm van adverteren het beste aanslaat bij jouw doelgroep. Ook is het mogelijk om meerdere vormen van adverteren te combineren als de campagne dit toelaat. Door meerdere vormen van adverteren aan te bieden helpt het platform Bol.com verkopers bij het verkopen. Voor iedere fase van de klantreis is er een advertentievorm. Door jouw advertenties te optimaliseren is het mogelijk om meer omzet te behalen op Bol.com.

Behaal een hogere omzet!

Door te verkopen via Bol.com kun je enorm veel extra omzet behalen. Bol.com is dan ook de uitgelezen kans voor organisaties met ambitie en de drang om te groeien.

Geautomatiseerd proces

Adverteren op Bol.com kan al zonder dat het enorm veel tijd hoeft te kosten. Het proces kan (gedeeltelijk) geautomatiseerd worden middels het gebruik van een productfeed.

Bereik & hogere naamsbekendheid

Door producten aan te bieden via marketplaces als Bol.com kun je profiteren van al het bestaande verkeer op het kanaal en scheelt dat kosten en geld om een product te vermarkten.

Bol.com adverteren uitbesteden?

Adverteren voor jouw producten op Bol.com is veelal erg interessant. Bol.com is al jaren lang één van de grootste platformen van Nederland met enorm veel bezoekers, oftewel potentiële klanten. Of je nu al een bestaande webshop hebt of graag producten verkoopt op het internet, verkopen op Bol.com is toegankelijk voor iedereen. Ook zijn er alleen kosten verbonden aan het gebruik van het platform wanneer je daadwerkelijk iets verkoopt, hierdoor zijn er geen risico’s verbonden aan het verkopen op Bol.com.

Het uitbesteden van Bol.com adverteren zorgt ervoor dat jouw advertenties volledig geoptimaliseerd worden. Hierdoor haal je zoveel mogelijk resultaat uit jouw budget! Ook kunnen wij assisteren bij het opzetten van volledige campagnes en het kiezen en implementeren van de juiste advertentievormen. Bent u op zoek naar een betrouwbare Bol.com expert of benieuwd naar de mogelijkheden? Neem volledig vrijblijvend contact met ons op!

Zijn we trots op.

Klanten