Verkopen via Alibaba

Alibaba is de  grootste e-commerce concern van de wereld. Het Chinese bedrijf is opgericht in 1999, maar heeft pas een aantal jaren een wereldwijde naamsbekendheid. Alibaba krijgt wereldwijd meer bekendheid en dit is ook te merken aan de goederen die ons land binnenkomen. De douane heeft namelijk te weinig personeel om alle goederen die worden besteld in niet-Europese webwinkels te kunnen verwerken. Het aantal invoeraangiften was in 2018 zelfs gestegen met 20 tot 30 procent ten opzichte van 2017. Ook Nederlandse en Belgische bedrijven zien kansen in het verkopen van producten via de Chinese webwinkel.

Neem contact met ons op

Wat is Alibaba

Alibaba is een webshop dat gericht is op het verkopen van grote hoeveelheden. Hierdoor is Alibaba voor consumenten vaak niet interessant. Wat moet een consument ten slotte met 1000 horloges. Voor consumenten is hierdoor de dochteronderneming AliExpress interessanter. Via dit platform kan je namelijk wel enkele producten kopen. Alibaba wordt vaak vergeleken met Amazon, maar is qua omzetgetallen veel groter. Zo was de jaaromzet van 2018 rond de 35 miljard euro en was dit een groei van 41% ten opzichte van het jaar ervoor.

Voor bedrijven is Alibaba wel heel interessant. Producten zijn goedkoop om in te kopen op Alibaba vergeleken met het inkopen van producten via andere webwinkels.  Hierdoor zijn er in Nederland ook veel bedrijven succesvol geworden met het inkopen van goederen uit China en het doorverkopen in Nederland.

Succes Alibaba in cijfers

Om het succes van Alibaba aan te geven laten we even wat cijfers zien. Zoals hierboven al is beschreven was de jaaromzet van Alibaba in 2018 35 miljard euro. Daarnaast had Alibaba alleen in december 2019 al 636 miljoen gebruikers. De webwinkel heeft op dit moment 60% marktaandeel van alle e-commerce websites van China. Hierdoor is het veel groter dan de grootste webwinkel Bol.com in Nederland is. Daarnaast heeft Alibaba meer dan 86.000 werknemers. Alibaba staat in de top 10 grootste merken en kan zich meten met Apple, Nike en McDonalds.

 

Alibaba Specialist

Lennart van der Leest

Door onze ervaring toe te passen en te combineren met data weten we in iedere situatie een hoog rendement te behalen! Benieuwd of jouw Alibaba campagnes optimaal zijn ingericht? Wij kunnen een vrijblijvende review uitvoeren!

085-3030244

Waarom verkopen via Alibaba

Niet alleen kunnen Nederlandse bedrijven producten of goederen inkopen via Alibaba, ze kunnen ook producten of goederen verkopen. Het grote voordeel van Alibaba is dat de webwinkel alles verkoopt. Van een telefoonhoesje tot aan autoremblokken en van babyspeelgoed tot aan glasvezel. Doordat Alibaba zoveel verschillende soorten producten aanbiedt, is het ook een ideaal platform voor bedrijven die producten of goederen willen verkopen. Zelfs voor de bedrijven die zich in een nichemarkt begeven, kan het verkopen via Alibaba zeer interessant zijn. De kans is namelijk groot dat er wereldwijd meer bedrijven vraag hebben naar je producten dan alleen in Nederland.

Behaal een hogere omzet!

Door te verkopen via Alibaba kun je (wereldwijd) enorm veel extra omzet behalen. Alibaba is dan ook de uitgelezen kans voor organisaties met ambitie en de drang om te groeien.

Geautomatiseerd proces

Adverteren op Alibaba kan al zonder dat het enorm veel tijd hoeft te kosten. Het proces kan (gedeeltelijk) geautomatiseerd worden middels het gebruik van een productfeed.

Bereik & hogere naamsbekendheid

Door producten aan te bieden via marketplaces als Alibaba kun je profiteren van al het bestaande verkeer op het kanaal en scheelt dat kosten en geld om een product te vermarkten.

Concurrentie op Alibaba

Door het enorm aantal mensen dat maandelijks naar de website van Alibaba navigeren, is er ook veel concurrentie. Zo levert een zoekopdracht naar telefoonhoesjes al duizenden resultaten op. Hierdoor moet je je als Nederlands bedrijf kunnen onderscheiden. Op prijs zal je echter niet gaan winnen van andere aanbieders op Alibaba. Deze bieden de producten namelijk zo goedkoop aan, dat als jij hetzelfde doet weinig winst zal maken. Wel heb je als Nederlands bedrijf het voordeel dat je voor andere bedrijven betrouwbaarder bent dan bijvoorbeeld Chinese bedrijven. Je hebt vast wel eens gehoord dat bedrijven die inkopen hun producten niet geleverd krijgen of dat de communicatie slecht verloopt.

Daarnaast kan je met goede advertenties op social media of met behulp van Google Ads ook onder de aandacht komen van potentiële klanten en deze linken naar je producten op Alibaba.

Kansen op Alibaba

Alibaba biedt zeker kansen voor jouw bedrijf. Met honderden miljoenen maandelijkse gebruikers is er geen betere mogelijkheid om onder de aandacht te komen van mensen wereldwijd. Het is wel belangrijk om je te onderscheiden van buitenlandse, vaak Chinese, bedrijven die dezelfde producten veel goedkoper kunnen aanbieden. Door in te zetten op kwaliteit, een goede service en betrouwbaarheid is dit zeker mogelijk.

Neem contact op met onze specialisten om meer te weten te komen over de mogelijkheden van het verkopen via Alibaba.

Zijn we trots op.

Klanten