Technische SEO

Techniek behoort, samen met content en autoriteit, tot de belangrijkste pijlers binnen zoekmachine optimalisatie. Indien jouw website op dit vlak niet goed is ingericht, kunnen bezoekers jou ook niet vinden en bereiken. Ook voor de robots van Google is het belangrijk dat jouw website technisch goed functioneert, anders bestaat de kans dat zij jouw website niet kunnen crawlen waardoor je ook niet goed vindbaar bent binnen de zoekresultaten.

Neem contact met ons op

Wat is technische SEO?

Met technische SEO worden alle elementen bedoeld die een website goed laten draaien en functioneren. Denk bijvoorbeeld aan een goede sitestructuur, een optimale website snelheid en de juiste indexatie. Zodra deze en andere zaken niet op orde zijn, is het onmogelijk om een toppositie te behalen binnen de zoekresultaten.

Om te achterhalen of jouw website in aanmerking komt voor een goede positie binnen de zoekresultaten, is het goed om te weten hoe websites worden beoordeeld. Spiders crawlen alle webpagina’s op jouw website om te zien of deze voldoen aan de juiste eisen. Google streeft naar een optimale gebruiksvriendelijkheid en daarbij gaan ze alle webpagina’s af om te achterhalen of de techniek op orde is, de content waardevol is en er informatie wordt geboden die aansluit op de zoekvraag van een bezoeker. Mocht een website aan deze eisen voldoen, dan worden ze opgenomen in de indexatie. Zodra er dan een zoekvraag wordt gesteld, wordt de index geraadpleegd en wordt er gezocht naar de beste resultaten die vervolgens kunnen worden getoond aan de bezoeker.

Niels Hoogeveen

Benieuwd of jouw techniek goed op orde is? Neem dan vrijblijvend contact op met onze experts op het gebied van Technische SEO!

Bel: 085-3030244

Technische SEO analyse laten uitvoeren?

Ben je benieuwd of jouw website voldoet aan de juiste SEO technieken? Onze specialisten voeren graag een SEO-analyse uit om alle technische aspecten door te lichten om te zien of jouw website voldoet aan de juiste richtlijnen. Daarbij wordt o.a. gelet op de volgende zaken:

  • Welke technische mankementen ondervindt jouw website?
  • Heeft jouw website de optimale laadtijd of kan dat nog worden verbeterd?
  • Hoe ziet de XML en HTML sitemap eruit?
  • Hoe is de Robots.txt ingericht?
  • Kunnen bepaalde codes worden geoptimaliseerd of geïmplementeerd?
  • Zijn er canonical tags aanwezig?

Daarnaast zijn en nog andere elementen die onze specialisten voor jouw website kunnen onderzoeken en waar nodig ook verbeteren zodat deze op technisch vlak tiptop in orde zijn.

Hoe gaan wij te werk?

Om het optimale rendement uit jouw website te halen en ervoor te zorgen dat deze voldoet aan alle technische eisen, is het raadzaam om een partij in te schakelen dit jou hiermee kan helpen. Wij zijn een digital marketing bureau die jou kan ondersteunen met alle technische vraagstukken zodat jouw website maximaal kan presteren en enkele topposities binnen de zoekresultaten kan behalen. Hoe wij te werk gaan?

Technische analyse

Als eerst brengen we alle technische bevindingen in kaart zodat we precies weten welke problemen zich voordoen en waar zich de mankementen bevinden.

Strategie

We bedenken een strategie om de technische knelpunten weg te nemen en een passend advies te geven om het maximale resultaat te behalen. Uiteraard beginnen we bij de grootste obstakels zodat we sneller resultaat kunnen boeken.

Implementeren

Gezamenlijk zullen we bekijken welke implementaties de meeste prioriteit hebben en op basis daarvan maken we een planning. Dit kan variëren van grote en ingrijpende implementaties tot aan kleinere en eenvoudige aanpassingen.

Monitoren

Zodra de implementaties zijn verricht, blijven we dit uiteraard monitoren. Mochten er onverwacht nog aanpassingen nodig zijn, zullen we dit nauwlettend in de gaten houden.

Op zoek naar een technische partner?

Wil je dat jouw website op technisch gebied optimaal scoort en functioneert zodat deze hoger in de zoekresultaten kan komen? Dan zijn wij jouw technische SEO specialist voor technische vraagstukken op het gebied van SEO. Samen met jou doorlopen we de website en gaan we kijken welke mankementen zich voordoen. Onze SEO consultants hebben ruime ervaring met het opsporen en vinden van technische problemen en hebben voor meerdere klanten al gepaste oplossingen bedacht waardoor het maximale resultaat kon worden behaald. Benieuwd hoe jouw website ervoor staat? Neem dan contact op met onze experts en wie weet zijn wij binnenkort jouw technische SEO partner.

Zijn we trots op.

Klanten