Online adverteren

Expert: Lennart van der Leest

Online advertising

Online adverteren is een onmisbaar onderdeel van de online marketing geworden voor vrijwel ieder bedrijf. Online adverteren is dan ook een uitstekende manier om omzet te genereren en jouw bedrijf, product of dienst op de markt te brengen. De mogelijkheden van online advertising lijken eindeloos met constante ontwikkelingen voor zowel bestaande online advertising mogelijkheden als geheel nieuwe platformen.
Om er voor te zorgen dat het adverteren op internet met succes verloopt is het belangrijk dat jouw campagne volledig is geoptimaliseerd. Iedere kleine verandering kan het verschil maken tussen een conversie en geen conversie.

Online advertising – de mogelijkheden van het adverteren op internet

Digitaal adverteren is in de laatste jaren alsmaar groter geworden, er is bijna geen online kanaal meer waar je niet op kunt adverteren. Een online advertising campagne is dan ook zeer breed inzetbaar. Daarbij zijn onder andere de volgende online advertising methodes beschikbaar:

Het belang van ieder kanaal voor jouw bedrijf is sterk afhankelijk van je doelgroep en de producten of diensten die je aanbiedt. Onze online advertising specialisten maken samen graag een schets van de huidige situatie om te analyseren hoe we jouw online advertising campagne op de juiste kanalen in kunnen zetten om zo de campagne te optimaliseren.

Analyse & strategie

Voordat we daadwerkelijk beginnen met een campagne opstellen voeren we eerst een gedetailleerde zoekwoord-analyse uit voor iedere advertentie die je op wilt stellen. Hierbij stellen we een overzicht op van de interessante zoektermen en de verwachte cost per click op dit zoekwoord.

Campagnes & Feed(s) opbouwen

Na de analyse en het bepalen van de strategie bouwen we de campagnes in de juiste structuur en juiste groepen op. In deze fase zullen we verschillende varianten opbouwen om zo gedurende de periode goed te testen welke Ads het beste renderen.

Campagnes optimaliseren

Het is erg belangrijk om constant door te gaan met de optimalisatie van het account en de campagnes om zo het maximale resultaat te behalen. O.b.v. data zullen we keuzes maken om bepaalde Ads uit te zetten en andere Ads juist actiever in te zetten. Resultaat voorop.

Waarom digitaal adverteren?

Middels een goede online advertentie marketing strategie is het mogelijk om op een korte termijn veel naamsbekendheid te genereren. Met een geoptimaliseerde online advertising campagne persoonlijk afgestemd op jouw doelgroep is het mogelijk om je gehele doelgroep gemakkelijk te benaderen en te overtuigen om blijvende klanten te realiseren.
De specialisten van LEQUAL kunnen uitstekend overweg met de verscheidene advertentiemogelijkheden en gaan graag met jou in gesprek om jouw potentiële campagne door te nemen.

Zijn we trots op.

Klanten

De kosten van online adverteren

De tarieven van online adverteren lopen uiteen. De kosten zijn dan ook veelal afhankelijk van het kanaal en de omvang van jouw gewenste online advertising campagne. In het geval van zoekmachine adverteren wordt een prijs veelal gecalculeerd op basis van de mate van concurrentie en kan je zelf beslissen wat je budget is. Je betaalt in dat geval wel per gebruiker die op de advertentie klikt (Cost per Click). Via Facebook advertising is het echter ook mogelijk om per conversie een bepaald bedrag te betalen. Het online adverteren werkt via ieder kanaal nét even anders.

Online advertentie laten maken door een specialist

Ieder kanaal heeft een andere werking en om er zeker van te zijn dat jouw campagne met succes verloopt kan je er voor kiezen om het online adverteren uit handen te geven. Onze online advertising specialisten zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en hoe deze op de meest optimale manier ingezet kunnen worden.

Indien je benieuwd bent naar meer inhoudelijke informatie over de mogelijkheden omtrent digitaal adverteren is het te allen tijde mogelijk om contact op te nemen met één van onze experts. Geheel vrijblijvend ontvangen we je ook graag bij ons op kantoor om alle opties door te spreken onder het genot van een kop koffie.