Linkbuilding

Hoger in Google dankzij ervaren linkbuilders?

Linkbuilding is één van de drie pijlers binnen zoekmachine optimalisatie en vormt daarmee een belangrijk aandeel in de organische resultaten voor een website. Websites hebben een bepaalde autoriteit nodig om goed te kunnen scoren binnen de zoekmachines en daarbij is linkbuilding één van de krachtigste manieren om dat op te bouwen. Binnen LEQUAL zijn de SEO specialisten dagelijks bezig om linkbuilding op hoog niveau uit te voeren en daarmee krachtige links te realiseren voor onze klanten.

Neem contact met ons op

Linkbuilding uitbesteden?

Het vergaren van inkomende links naar jouw website is nog steeds noodzakelijk om de uiteindelijke toppositie binnen zoekmachines te behalen. De kwaliteit van de inkomende links zal bepalend zijn voor de uiteindelijke positie. Omdat de kwaliteit van de backlinks enorm belangrijk is, gaan wij volledig handmatig te werk en creëren wij met veel aandacht en zorgvuldigheid een kwalitatief backlinkprofiel voor jou als klant.

De reden dat veel bedrijven linkbuilding uitbesteden is dat kennis, precisie en ervaring vereist zijn. Onze deskundige medewerkers kunnen je voorzien van het juiste advies in de wereld van linkbuilding.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het vergaren van relevante en kwalitatieve links voor een website. Om deze backlinks te verzamelen is een duidelijke en effectieve linkbuilding strategie nodig. Er zijn een aantal belangrijke elementen die bij linkbuilding een grote rol spelen, relevantie is één daarvan. Er moet namelijk een verband zijn tussen de link die geplaatst wordt bij derden en de bestemming waar de gewenste link op komt te staan. Een ander element is dat de link toegevoegde waarde dient te hebben op het domein waar de link op geplaatst wordt.

Wat is het doel van linkbuilding?

Het doel van linkbuilding is het vergroten van de winst die voortkomt uit een website door de onderstaande punten aan te pakken:

  • Het aanleggen van een groot en sterk backlink-profiel
  • Het opbouwen van autoriteit
  • Stijgen in de organische zoekresultaten
  • Converterend verkeer genereren

Naast lokale linkbuilding hebben onze SEO specialisten ook ervaring met het uitvoeren van campagnes in het buitenland, zoals België, Frankrijk, Duitsland en nog veel meer landen. Benieuwd naar onze werkwijze met betrekking tot internationale linkbuilding? Neem dan contact met ons op!

Wat valt er onder linkbuilding SEO?

Bij LEQUAL maken we onderscheid tussen verschillende soorten linkbuilding. Enerzijds passen we kwalitatieve linkbuilding toe voor onze opdrachtgevers waarbij we relevante en autoritaire backlinks realiseren. Anderzijds kijken we ook altijd naar de interne linkstructuur op de website(s) van de opdrachtgevers.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Kwalitatieve linkbuilding (extern)

Voor diverse opdrachtgevers passen we momenteel kwalitatieve linkbuilding toe. Dit houdt in dat we relevante backlinks vergaren die bijdragen aan een natuurlijk opgebouwd linkprofiel. Wij zien bij diverse opdrachtgevers dat dergelijke verwijzingen bijdragen aan een verbetering van de posities in de zoekresultaten. Dit kan resulteren in een verhoging van het organische verkeer naar de website.

Interne linkbuilding

Naast het realiseren van externe backlinks bekijken we ook hoe de interne linkstructuur op een website is opgebouwd. Veel bedrijven besteden voornamelijk aandacht aan het verkrijgen van meer autoriteit, maar vergeten dan hun interne verwijzingen op een SEO vriendelijke manier in te richten. Door de interne linkstructuur te optimaliseren verhoog je niet alleen de gebruiksvriendelijkheid van je website, maar je zorgt er ook voor dat de inkomende linkwaarde (link juice) verloopt naar belangrijke pagina’s.

Niels Hoogeveen

Niels Hoogeveen

Benieuwd of jouw backlinkprofiel kwalitatief genoeg is? Neem dan vrijblijvend contact op met onze experts op het gebied van linkbuilding!

085-3030244
Niels Hoogeveen

Waarom linkbuilding uitbesteden aan een bureau?

Een team van linkbuilding specialisten is dagelijks bezig met het opzetten van linkbuilding campagnes waardoor er zeer effectief links gerealiseerd kunnen worden. Wij richten ons enkel op kwalitatieve en relevante backlinks en stemmen dit volledig af op de wensen van de klant. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het aanbrengen van diversiteit in het backlinkprofiel. Op deze manier bouwen wij voor onze klanten een natuurlijk profiel aan inkomende links op en behalen wij continue nieuwe successen.

Core business: wij zijn dagelijks bezig met linkbuilding activiteiten.
Het uitbesteden van linkbuilding is efficiënt: meer resultaat binnen dezelfde tijd.
Kennis en ervaring: op de hoogte van alle ontwikkelingen en weten deze op de juiste manier toe te passen.
Langetermijnstrategie: met een volledig uitgedachte strategie gaan wij voor succes op de lange termijn.
Betrokkenheid: we houden van snel schakelen, proactief handelen en een persoonlijke benadering.

Bij LEQUAL geloven we in de kracht van autoriteit en daar is linkbuilding een belangrijk onderdeel van. Wij hanteren daarom een vaste werkwijze tijdens onze linkbuilding campagnes. Lees hieronder meer over onze werkwijze.

Analyse backlinkprofiel

Voor aanvang van de campagne bekijken we het huidige linkprofiel. We kijken daarbij naar de huidige inkomende backlinks en de anchorteksten die hierbij gebruikt zijn. Op basis van deze informatie kijken we welke linkbuilding strategie nodig is om positieve resultaten te behalen.
Voorafgaand controleren we eerst altijd de kwaliteit van de inkomende backlinks en bekijken we of er nog verwijzingen in het linkprofiel staan die op termijn schadelijk kunnen zijn. In dat geval kan het een optie zijn dat wij deze eerst verwijderen (door de schadelijke backlinks in te dienen in de Disavow Tool). Vanuit hier kunnen wij het opgeschoonde backlinkprofiel verder gaan uitbouwen.

Transparantie & Rapportage

Onze linkbuilding werkzaamheden kunnen realtime worden bekeken, doordat we onze werkbestanden met jou als klant delen. Hierdoor is er altijd inzicht in onze gedane activiteiten, de geplaatste backlinks én de geregistreerde uren.
Zodra we met de campagne van start gaan zullen wij de voortgang wat betreft de posities in zoekmachines (Google, Yahoo & Bing) continue monitoren. Hier brengen wij maandelijks rapportages van uit wat betreft de posities in de zoekmachines.

Aanvullende adviezen

Aanvullend op het linkbuilding traject monitoren we ook continu jouw website. On-page optimalisaties worden onderzocht en gedeeld. Op basis van deze uitkomsten zullen we continu verder kijken wat nodig is om een stap naar het volgende niveau te maken.
Dit advies is vrijblijvend en kan zelf geïmplementeerd worden. Wij geloven in een langetermijn samenwerking met onze klant en daarom denken we naast off-page ook on-page graag met je mee!

In Nederland zijn veel linkbuilders beschikbaar, maar er zijn maar weinig bedrijven die zich onderscheiden en links van topniveau weten te realiseren. Bij ons krijg je een vaste accountmanager die jouw wensen doorvertaald naar het team. Door de persoonlijke aanpak zullen we alles van jouw business begrijpen en hierdoor kunnen wij de beste en meest relevante links verzorgen. Uit ervaring blijkt dat een combinatie van relevantie en autoriteit zorgt voor de beste resultaten. De beste links komen natuurlijk van relevante pagina’s met hoge autoriteit die weinig uitgaande links bevatten. Onze specialisten zullen zorgen voor een natuurlijk linkprofiel met een gezonde mix aan inkomende links; wij houden rekening met een mix van nofollow, dofollow en image links. Al deze links kunnen wij efficiënt vergaren, omdat wij werken met de meest geavanceerde SEO tools. Hierdoor verloopt het uitvoeren van analyses en werkzaamheden altijd efficiënt.

Waarom werken met linkbuilding specialisten verstandig is

Onze specialisten zijn volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelen en alle updates rondom het algoritme van Google. Naast het feit dat we op de hoogte zijn, zijn we altijd bezig om onze werkwijze te optimaliseren om zo ook tot nieuwe inzichten te komen. Daarmee ben jij verzekerd van een gedegen linkbuilding strategie en profiteer je constant van onze innovatieve linkbuilding technieken.

 

Daarnaast monitoren wij constant jouw linkprofiel, de concurrentie en of er nog andere kansrijke zoekwoorden zijn waardoor we extra organisch verkeer kunnen genereren. De voortgang en alle werkzaamheden zullen altijd inzichtelijk zijn en iedere maand ontvang je van ons een uitgebreide rapportage. Al deze zaken kun je ook constant in ons SEO dashboard monitoren.

Wat voor linkbuilding strategieën zijn er?

Linkbait

Wij creëren content die voor externe partijen dermate interessant is om naar te linken. Enkele voorbeelden die je van ons kunt verwachten wanneer we hiermee aan de slag gaan:

  •  Content met toegevoegde waarde: bijvoorbeeld enkele tips & tricks
  • (Ludieke) nieuwsberichten en actualiteiten verspreiden
  • Waardevolle tools die bepaalde zaken een stuk gemakkelijker maken

Link reclamation

We speuren het hele internet af op zoek naar vermeldingen van onze klanten waar nog geen link te vinden is. We verzoeken de partij dit op een manier te verwerken waardoor onze klant er meer profijt uit kan halen!

Broken linkbuilding

Binnen de branche waar een klant zich in bevind gaan we op zoek naar broken links ofwel ‘links die niet meer werken en redirecten naar een 404 pagina’. Vervolgens creëren wij de mogelijkheid om deze broken links om te zetten naar de juiste URL van de website van de klant.

Competitor links

Middels diverse tools analyseren wij de backlinks van verschillende concurrenten. Zodra de backlinks in kaart gebracht zijn, zullen wij gaan starten met het benaderen van deze domeinen. Met als doel dat deze websites ook naar de website van de klant gaan linken.

Branded mentions

Bij de branded mentions (citation) strategie zullen wij het internet afspeuren om op zoek te gaan naar websites die een vermelding hebben geplaatst van het bedrijf van de klant zonder een link daaraan toe te voegen. Wij zullen deze websites benaderen om ervoor te zorgen dat er een link bij de vermelding geplaatst wordt.

PR

Wanneer de resultaten van de bovenstaande linkbuilding strategieën niet voldoende zijn, kunnen we ook ons journalisten netwerk inzetten bij het verspreiden van persberichten en/of marketingacties.

Zijn we trots op.

Klanten

Is investeren in linkbuilding in 2021 noodzakelijk?

Het antwoord is ja. Het aanmaken van links naar jouw website is voor Google nog steeds een signaal dat jouw website dé autoriteit op een relevant zoekwoord is. Linkbuilding is één van de drie pijlers binnen SEO, echter is het nog steeds de het belangrijkste element om hoog in Google te eindigen. Omdat 97% van de mensen die in Google zoekt niet verder kijkt dan de eerste pagina is succesvol linkbuilden essentieel voor jouw business!

De resultaten van linkbuilding zijn vaak erg indrukwekkend. Echter heb je voor de competitieve zoekwoorden wel doorzettingsvermogen nodig. Dit is onmogelijk te realiseren in een korte periode en dit zou ook resulteren in een onnatuurlijk linkprofiel. Zodra we starten met linkbuilden kun je niet direct resultaat verwachten; meestal laat dit enkele weken en soms maanden op zich wachten. De links worden weliswaar steeds sneller geïndexeerd, maar een dergelijk traject vraagt nu eenmaal om geduld.