Linkbuilding in Duitsland

Een uitbreiding naar ons buurland Duitsland staat bij veel ondernemingen hoog op het wensenlijstje. Het land is aantrekkelijk door de vele overeenkomsten met Nederland én de gunstige ligging. De afzetmarkt is met ruim 82 miljoen inwoners bovendien stukken groter dan de Nederlandse markt. Dankzij linkbuilding in Duitsland helpen wij ondernemingen om online succes te behalen in Duitsland.

Duitstalige content en zoekwoordenonderzoek

Een Duitstalige website is een must wanneer je de Duitse markt gaat betreden. Om goed te ranken zal de content van de huidige website in zijn geheel vertaald moeten worden naar het Duits. Ook zaken zoals contactformulieren, meta descriptions en bedankt pagina’s worden meegenomen. De content zal bovendien moeten worden aangepast voor de Duitse mark zodat het relevant is voor onze oosterburen. Zo heeft het geen nut om de Nederlandse regelgeving te benoemen in een tekst voor Duitse bezoekers.

Duits zoekwoordenonderzoek

Om de content te optimaliseren voor Duitse zoekmachines zal er een Duits zoekwoordenonderzoek worden uitgevoerd. Onze SEO-specialisten hebben ervaring met het uitvoeren van zoekwoordenonderzoeken voor de meest uiteenlopende talen. Met behulp van specialistische tools worden de beste zoekwoorden uitgekozen waarop jouw website kan gaan ranken. Door de relevantste zoektermen en hoogste zoekvolumes in kaart te brengen kunnen we gedegen strategische keuzes maken.

Niels Hoogeveen

SEO specialist

Niels Hoogeveen

Benieuwd naar onze werkwijze voor linkbuilding in het buitenland? Bekijk wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen!

Bel: 085-3030244
Niels Hoogeveen

Duitse linkbuilding door ons

Onze SEO-specialisten zijn dagelijks bezig met het verkrijgen van de meest relevante links op het internet. Door de jarenlange ervaring met SEO in Duitsland weten zij als geen ander op welke manier zij dit voor elkaar kunnen krijgen. Ze beschikken daarnaast over een groot netwerk van Duitse websites met een hoge autoriteit. Door grondige analyses uit te voeren maken zij beslissingen die gebaseerd zijn op data en hun persoonlijke ervaring. Hierdoor weet je zeker dat we de juiste keuzes voor je maken en dat er een natuurlijk linkprofiel wordt opgebouwd.

Linkbuilding is belangrijk, maar waarom?

Linkbuilding is één van de drie belangrijkste pijlers binnen SEO in Duitsland. Kwaliteit en relevantie zijn belangrijke graadmeters voor het succes van een linkbuilding campagne. Wij hanteren hier een tweezijdige aanpak voor: enerzijds door nieuwe externe backlinks te verkrijgen en anderzijds door de interne linkstructuur te optimaliseren.

Kwalitatieve linkbuilding

Door middel van kwalitatieve backlinks kan de autoriteit van je website verhoogd worden. Hierdoor wordt dan kans dat je goed in Google scoort groter. Linkbuilding voor een Duitse site gaat over het algemeen een stuk lastiger dan voor een Nederlandse site. Zeker wanneer je de Duitse taal niet goed beheerst kan het een grote uitdaging zijn. Het verkrijgen van kwalitatieve backlinks gaat namelijk niet vanzelf. Bij een Duitstalige website is het belangrijk dat het grootste deel van de backlinks van Duitse (.de) domeinen komt met Duitse anchorteksten.

Interne linkbuilding

Naast het verkrijgen van externe backlinks hoort ook interne linkbuilding tot de strategie. Door de interne linkstructuur te analyseren wordt duidelijk hoe de Duitstalige website is opgebouwd. Nieuwe kansen worden benut en verkeerde interne links worden aangepast. Daardoor zal de linkwaarde optimaal doorstromen naar belangrijke pagina’s. Met deze pagina’s wil je boven aan komen te staan in zoekmachines!