Interactieve video

Is het al eens bij je opgekomen om consumenten echt tot actie aan te zetten op jouw website? Het inzetten van interactieve video’s is voor veel doeleinden effectiever dan de ‘passieve’ video. Door een video interactief te maken betrek je de kijker bij het verloop van een video, hierdoor krijgt de video de volledige aandacht van de kijker. Bovendien zorgt een interactieve video voor meer engagement waardoor de video beter blijft hangen in het geheugen van de kijker. De interactieve video is nog steeds volop in opkomst en blijft zich steeds verder ontwikkelen.

Neem contact met ons op

Wat is een interactieve video?

Interactieve video’s zijn veel meer dan beelden alleen. Aan de kijkers wordt gevraagd om acties uit te voeren, deze acties bepalen het verloop van de video. Waar interactief normaliter reageren betekent, staat interactief in dit begrip meer voor de actie van de kijker. Doordat een interactieve film dynamisch is, wordt de video zo relevant mogelijk voor de kijker gemaakt. Het kijken naar visuele content gecombineerd met de actie waartoe een kijker wordt aangezet resulteert in een maximaal resultaat. Voorbeelden van interacties die aan een video toegevoegd kunnen worden zijn:
– Call-to-actions
– Social links
– Contactformulieren
– Spelelementen
Ook is het mogelijk om interactie toe te voegen in al bestaande filmpjes.

Interactieve video specialist

Thomas Bakker

Door onze ervaring toe te passen helpen we jouw doelstellingen te behalen! Benieuwd wat video voor jouw organisatie kan betekenen?

085-3030244

Waarom een interactieve video?

Een interactieve video kan op meerdere manieren worden ingezet en is dus zeer veelzijdig. Een interactieve video kan ingezet worden om kijkers extra te informeren door bijvoorbeeld in de video door te linken naar externe links en pagina’s. Het doel van een interactieve video is voornamelijk om kijkers te activeren door bijvoorbeeld call-to-actions in de video te plaatsen. Wilt je deze vorm van online video marketing inzetten om het aantal conversies te verhogen? Dan is er ook de mogelijkheid om contactformulieren te implementeren in de video. Door interactieve video’s op de juiste manier in te zetten is het mogelijk om de kijker van de video daadwerkelijk te sturen. De voornaamste redenen om vandaag nog te beginnen met het maken van een interactieve film zijn:
– Hogere engagement
– Het activeren/sturen van de kijkers
– Mits juist ingezet een goede kans op hogere conversie
– 90% van de kijkers kijkt een interactieve video af
Een interactieve video biedt vele voordelen vergeleken met de passieve video en is zeer innovatief.

Strategie & Boodschap bepalen

De eerste stap is het kennismaken met elkaar om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Aan de hand daarvan bespreken we de boodschap die graag wil overbrengen aan jouw doelgroep.

Strategie ontwikkelen

Na het bepalen wie jouw doelgroep is en wat je wil overbrengen, is de volgende stap het bedenken van een doeltreffende video marketing strategie. Samen bespreken we de doelstellingen en kijken wat er mogelijk is met video marketing.

Video campagne opstarten

Het type video kan doorslaggevend zijn om de juiste doelgroep aan te spreken een krachtige boodschap over te brengen. Daarom willen we de complete video campagne van begin tot eind goed inrichten en managen zodat we zeker weten dat deze succes gaat opleveren.

Video content verspreiden

De doelgroep bereik je door het inzetten van de juiste kanalen. Samen bepalen we welke kanalen we gaan inzetten om de juiste mensen te bereiken en hoe we de video content gaan verspreiden.

Interactieve video laten maken?

Om het meeste uit je webshop te halen is een combinatie van kwalitatieve visuele en tekstuele content optimaal. Het inzetten van een interactieve video kan de (potentiële) klant helpen bij zijn of haar customer journey. Interactie is steeds meer van deze tijd en hierdoor is het verstandig om interactieve content te publiceren. Ook is het mogelijk om bestaande content interactief te maken. Een interactieve video maken is een tijdrovende klus. Ook heb je hier de benodigde kennis en middelen voor nodig. In dit geval is het mogelijk om het maken van een interactieve video uit te besteden bij een videoproductiebedrijf als ons. Wij beschikken over de juiste materialen, de juiste kennis en wij kunnen een interactieve video maken die geheel is afgestemd op jouw wensen.

Zijn we trots op

Klanten