Instructievideo

In één heldere video alles uitleggen over jouw product, dienst, bedrijf of werkwijze? Door middel van een instructiefilm is het mogelijk om jouw doelgroep op de meest effectieve manier te benaderen. Het is bewezen dat videomateriaal sneller de aandacht trekt en ook langer de aandacht behoudt, vergeleken met tekst en afbeeldingen. Een video instructie is dus dé manier om jouw gewenste doelgroep te instrueren. Benieuwd naar de mogelijkheden voor het maken van een instructievideo?

Neem contact met ons op

Wat is een instructievideo?

Een instructievideo komt in verscheidene vormen en maten en heeft ook differentiërende doelgroepen. Het doel van een instructievideo is zoals de naam al zegt het instrueren van de doelgroep. Hoe de instructiefilm er uit ziet is ook erg afhankelijk van de doelgroep die deze video heeft. Enkele voorbeelden van doelgroepen en functies van een instructiefilm zijn als volgt:

  • Instructievideo voor nieuwe werknemers om het inwerken te versnellen
  • Instructievideo voor veiligheid, vaak ook op nieuwe werknemers gericht
  • Instructievideo voor klanten over het gebruik van een bepaald product

Om te bepalen hoe jouw instructiefilm ingezet gaat worden is het belangrijk om jouw doelgroep concreet in kaart te brengen. Daarnaast is het van groot belang om jouw boodschap op de meest effectieve manier over te brengen in het instructie filmpje. De vereiste mate van instructie is ook afhankelijk van je doelgroep en hun bestaande kennis.

Instructievideo specialist

Thomas Bakker

Door onze ervaring toe te passen helpen we jouw doelstellingen te behalen! Benieuwd wat video voor jouw organisatie kan betekenen?

085-3030244

Instructiefilm laten maken?

Wij kunnen jou helpen met het maken van een duidelijke instructievideo. We zorgen er allereerst voor dat jouw doelgroep op de juiste manier in kaart wordt gebracht zodat we deze op de meest optimale manier kunnen bereiken met de instructiefilm.

Daarnaast is het belangrijk om de juiste hulpmiddelen in te zetten om de boodschap van jouw instructiefilm op de juiste manier tentoon te stellen. De benodigde hulpmiddelen zijn sterk afhankelijk van de boodschap die je mee wilt geven. Wanneer je een instructievideo nodig hebt voor het instrueren over een bepaalde software zal je daar geen fysieke videocamera voor nodig hebben.

Strategie & Boodschap bepalen

De eerste stap is het kennismaken met elkaar om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Aan de hand daarvan bespreken we de boodschap die graag wil overbrengen aan jouw doelgroep.

Strategie ontwikkelen

Na het bepalen wie jouw doelgroep is en wat je wil overbrengen, is de volgende stap het bedenken van een doeltreffende video marketing strategie. Samen bespreken we de doelstellingen en kijken wat er mogelijk is met video marketing.

Video campagne opstarten

Het type video kan doorslaggevend zijn om de juiste doelgroep aan te spreken een krachtige boodschap over te brengen. Daarom willen we de complete video campagne van begin tot eind goed inrichten en managen zodat we zeker weten dat deze succes gaat opleveren.

Video content verspreiden

De doelgroep bereik je door het inzetten van de juiste kanalen. Samen bepalen we welke kanalen we gaan inzetten om de juiste mensen te bereiken en hoe we de video content gaan verspreiden.

Hoe wij onze instructiefilmpjes produceren?

Betrokkenheid en transparantie zijn voor ons de belangrijkste kernwaarden, alle werkzaamheden voor jouw instructievideo worden dan ook eerst overlegd. Daarnaast zijn we te allen tijde op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en kunnen wij deze op de juiste manier in jouw instructievideo verwerken. Jarenlange kennis en ervaring heeft er toe geleid dat we jouw instructievideo precies kunnen maken zoals jij deze wenst te hebben.

Ben jij benieuwd naar de verdere mogelijkheden die wij jou kunnen bieden wanneer je een instructievideo wilt laten maken? Schroom vooral niet om een afspraak bij ons op kantoor in te plannen. We informeren je graag vrijblijvend over de mogelijkheden!

Zijn we trots op.

Klanten