Google shopping

Adverteren op Google Shopping? Als onderdeel van Google Adwords is het een advertentiekanaal dat door veel bedrijven ingezet wordt. Google Shopping ads leveren over het algemeen ruim 25% meer conversies op tegen een lagere CPC t.o.v. Google Adwords advertenties.

Neem contact met ons op

Meer omzet uit Google Shopping?

Google Shopping is voor veel bedrijven een belangrijk kanaal om online omzet te verhogen, echter zien wij dat zodra een shopping specialist met veel ervaring er naar kijkt, de omzet nog véél verder kan groeien. In veel gevallen worden specifieke optimalisaties binnen campagnes toch over het hoofd gezien. Wij bieden daarom een gratis Google Shopping scan aan waarin we jouw hele campagnes doornemen. Uiteraard geheel vrijblijvend, beloofd!

Wat zijn de voordelen van Google Shopping?

✓ Ruim 25% meer conversies
✓ Relatief lage CPC
✓ Vrijblijvend een gratis Google Shopping Scan

Google Shopping kosten

Doordat je via Shopping niet alleen potentiële klanten bereikt maar ook vooral klanten met een koopintentie, wordt jouw advertentie budget zeer effectief ingezet. Google bepaalt aan de hand van een zoekopdracht of Google Shopping Ads matchen en getoond zullen worden. De kosten per klik zullen geheel afhankelijk zijn van de branche waar jij je in bevindt. De kosten van campagnes binnen Shopping zijn goed in de hand te houden, je kunt zelf een advies per dag instellen of ons een budget per maand meegeven waar we mee kunnen adverteren.

Google Shopping Expert

Rowen van Dijk

Door onze ervaring toe te passen en te combineren met data weten we in iedere situatie een hoog rendement te behalen! Benieuwd of jouw campagnes optimaal zijn ingericht? Wij kunnen een vrijblijvende Google Shopping review uitvoeren!

085-3030244

Google Shopping feed via Merchant Center

Om Google Shopping op te zetten dient er een Google Merchant Center account aangemaakt te worden. Binnen het Merchant Center dien je vervolgens een productfeed aan te leveren welke laat zien welke producten je aanbiedt. Zaken die o.a. in de Shopping feed terug moeten komen zijn bijv. prijs, beschikbaarheid, productid, omschrijving etc. Op basis van deze attributen zullen jouw producten getoond worden binnen Google Shopping. Een goed opgebouwde Google Shopping feed is noodzakelijk voor een goede weergave binnen Google. Wij kunnen jouw productfeed volledig optimaliseren en aanleveren in het Merchant Center.

Optimaal resultaat uit jouw Google Shopping feed halen?

Benieuwd of jouw Shopping feed volledig geoptimaliseerd is voor een maximaal resultaat uit Google Shopping? Laat ons vrijblijvend een analyse maken om te voorkomen dat je omzet misloopt.

Quality Score

Google Shopping is onderdeel van Google Adwords en ook hier wordt gebruik gemaakt van een Quality Score. Hoe kwalitatiever jouw website en feed is, hoe lager de kosten. Webshops met een lagere kwaliteitsscore zullen dus automatisch meer betalen om boven webshops te komen met een hogere score. Benieuwd hoe goed jouw kwaliteitsscore op dit moment is? Laat onze specialisten vrijblijvend een analyse maken!

Analyse & strategie

Voordat we daadwerkelijk beginnen met een campagne opstellen voeren we eerst een gedetailleerde zoekwoord-analyse uit voor iedere advertentie die je op wilt stellen. Hierbij stellen we een overzicht op van de interessante zoektermen en de verwachte cost per click op dit zoekwoord.

Campagnes & Feed opbouwen

Na de analyse en het bepalen van de strategie bouwen we de campagnes in de juiste structuur en juiste groepen op. In deze fase zullen we verschillende varianten opbouwen om zo gedurende de periode goed te testen welke Ads het beste renderen.

Campagnes optimaliseren

Het is erg belangrijk om constant door te gaan met de optimalisatie van het account en de campagnes om zo het maximale resultaat te behalen. O.b.v. data zullen we keuzes maken om bepaalde Ads uit te zetten en andere Ads juist actiever in te zetten. Resultaat voorop.

Google Shopping geschikt voor jouw webshop?

Google Shopping is geschikt voor webshops en biedt vooral een uitkomst voor producten waarbij visueel beeldmateriaal erg belangrijk is binnen het aankoopproces. Daar zal het adverteren binnen Google Shopping een verschil maken in CTR en conversie t.o.v. Google Adwords campagnes.

Google Shopping voor mijn webshop?

Benieuwd of Google Shopping interessant is voor jouw webshop? Laat ons dan vrijblijvend een analyse maken. Google Shopping is beschikbaar voor alle webshops. Google Shopping voor Magento of WooCommerce, het is voor beide systemen mogelijk om een koppeling te maken met Merchant Center. Wél zijn er een aantal zaken veranderd, waar je voorheen middels een API eenvoudig Shopping met Magento kon koppelen, gaat dat helaas niet meer. Google heeft aangekondigd daar een einde aan te maken. Het is nog steeds mogelijk om Google Shopping in te zetten voor jouw Magento webshop, echter zal dit door een specialist binnen het Google Merchant Center ingericht moeten worden om alle content ‘Shopping proof’ te maken.

Multi-language webshop?

Google Shopping is naast Nederland en België ook beschikbaar in andere landen, wij kunnen ook helpen met het opzetten, optimaliseren en beheren van internationale Google Shopping campagnes!

Zijn we trots op.

Klanten