Google Shopping

Adverteren op Google Shopping? Als onderdeel van Google Adwords is het een advertentiekanaal dat door veel bedrijven ingezet wordt. Google Shopping ads leveren over het algemeen ruim 25% meer conversies op tegen een lagere CPC t.o.v. Google Adwords advertenties.

Wat zijn de voordelen van Google Shopping via LEQUAL?

✓ Ruim 25% meer conversies
✓ Relatief lage CPC
✓ Vrijblijvend een gratis Google Shopping Scan

Waarom Google Shopping ads optimaliseren?

Google Shopping is voor veel bedrijven een belangrijk kanaal om online omzet te verhogen, echter zien wij dat zodra een shopping specialist er naar kijkt, de omzet nog véél verder kan groeien. Wij bieden daarom geheel vrijblijvend een gratis Google Shopping scan aan waarin we jouw hele campagnes doornemen.

Graag helpen we je verder met het opzetten en optimaliseren van je Google Shopping campagnes!

Google Shopping feed via Merchant Center

Om Google Shopping op te zetten dient er een Google Merchant Center account aangemaakt te worden. Binnen het Merchant Center dien je vervolgens een productfeed aan te leveren welke laat zien welke producten je aanbiedt. Zaken die o.a. in de Shopping feed terug moeten komen zijn bijv. prijs, beschikbaarheid, productid, omschrijving etc. Op basis van deze attributen zullen jouw producten getoond worden binnen Google Shopping. Een goed opgebouwde Google Shopping feed is noodzakelijk voor een goede weergave binnen Google. Wij kunnen jouw productfeed volledig optimaliseren en aanleveren in het Merchant Center.

Optimaal resultaat uit jouw Google Shopping feed halen?

Benieuwd of jouw Shopping feed volledig geoptimaliseerd is voor een maximaal resultaat uit Google Shopping? Laat ons vrijblijvend een analyse maken om te voorkomen dat je omzet misloopt.

Google Shopping kosten

Doordat je via Shopping niet alleen potentiële klanten bereikt maar ook vooral klanten met een koopintentie, wordt jouw advertentie budget zeer effectief ingezet. Google bepaalt aan de hand van een zoekopdracht of Google Shopping Ads matchen en getoond zullen worden. De kosten per klik zullen geheel afhankelijk zijn van de branche waar jij je in bevindt. De kosten van campagnes binnen Shopping zijn goed in de hand te houden, je kunt zelf een advies per dag instellen of ons een budget per maand meegeven waar we mee kunnen adverteren.

Quality Score

Google Shopping is onderdeel van Google Adwords en ook hier wordt gebruik gemaakt van een Quality Score. Hoe kwalitatiever jouw website en feed is, hoe lager de kosten. Webshops met een lagere kwaliteitsscore zullen dus automatisch meer betalen om boven webshops te komen met een hogere score. Benieuwd hoe goed jouw kwaliteitsscore op dit moment is? Laat onze specialisten vrijblijvend een analyse maken!

Google Shopping is geschikt voor webshops en biedt vooral een uitkomst voor producten waarbij visueel beeldmateriaal erg belangrijk is binnen het aankoopproces. Daar zal het adverteren binnen Google Shopping een verschil maken in CTR en conversie t.o.v. Google Adwords campagnes.

Google Shopping voor mijn webshop?

Benieuwd of Google Shopping interessant is voor jouw webshop? Laat ons dan vrijblijvend een analyse maken. Google Shopping is beschikbaar voor alle webshops. Google Shopping voor Magento of WooCommerce, het is voor beide systemen mogelijk om een koppeling te maken met Merchant Center. Wél zijn er een aantal zaken veranderd, waar je voorheen middels een API eenvoudig Shopping met Magento kon koppelen, gaat dat helaas niet meer. Google heeft aangekondigd daar een einde aan te maken. Het is nog steeds mogelijk om Google Shopping in te zetten voor jouw Magento webshop, echter zal dit door een specialist binnen het Google Merchant Center ingericht moeten worden om alle content ‘Shopping proof’ te maken.

Multi-language webshop?

Google Shopping is naast Nederland en België ook beschikbaar in andere landen, wij kunnen ook helpen met het opzetten, optimaliseren en beheren van internationale Google Shopping campagnes!

Google Shopping
10 (100%) 1 Beoordelingen