Gepersonaliseerde video

Gepersonaliseerde marketing is een trend die hard doorzet. Gepersonaliseerde video’s worden dan ook steeds meer ingezet door organisaties. Gedurende de hele dag worden we geconfronteerd met marketinguitingen en daarom is het belangrijk om als organisatie onderscheidend te zijn om de aandacht te trekken. Door gebruik te maken van gepersonaliseerde video’s kun je dit onderscheidend vermogen creëren. 

Neem contact met ons op

Voordelen van personalized video’s

Gepersonaliseerde video is een super effectieve manier om jouw doelgroep te bereiken. Hoe zou jij reageren als je een gepersonaliseerde mailing met een videoboodschap ontvangt? Je zult merken dat personalized video’s een hogere CTR opleveren en wat resulteert in een hogere betrokkenheid en rendement.

  • Verhoog het conversiepercentage: onderzoek wijst uit dat gepersonaliseerde video’s resulteren in een stijging van 19% in sales t.o.v. traditionele video’s en marketing uitingen.
  • Relevant & Betrokken: laat de (potentiële) klant zich speciaal voelen, de boodschap is immers volledig toegespitst op de gebruiker!
  • Binding & Behoud: persoonlijke video’s worden vaker afgekeken en dit wijst op een betere binding tussen jouw merk en de (potentiële) klant.

Personalized video expert

Thomas Bakker

Door onze ervaring toe te passen helpen we jouw doelstellingen te behalen! Benieuwd wat video voor jouw organisatie kan betekenen?

085-3030244

Hoe werkt gepersonaliseerde video

Wij creëren persoonlijke video’s op basis van bestaande data (bijvoorbeeld uit een CRM systeem). Hoe meer data er beschikbaar is, hoe persoonlijker wij de video kunnen maken.

Welke data wij allemaal kunnen gebruiken om een gepersonaliseerde video te maken?

Tekstueel: informatie die wij dynamisch terug kunnen laten komen in een gepersonaliseerde video is bijvoorbeeld data als: naam en leeftijd, maar ook zaken als merken, zoekwoorden etc.

Documenten: zijn er in het verleden offertes, facturen, overeenkomsten of andere documenten met de gebruiker gedeeld? Deze kunnen we terug laten komen in de video indien mogelijk.

Devices: als er op voorhand bekend is welke devices de (potentiële) klanten gebruiken kunnen we hier ook op inspelen.

Locatie: de locatie kan ook een rol spelen bij personalisatie.We kunnen bijvoorbeeld de woonplaats of de locatie waar de video bekeken wordt terug laten komen in de persoonlijke videoboodschap.

Visuals & Audio: Foto’s, muziek en de voice over kunnen volledig gepersonaliseerd worden.

Zodra de persoonlijk videoboodschap afgerond is kan deze video bijvoorbeeld verspreid worden via een persoonlijke e-mail. Op het gebied van e-mail marketing kunnen bedrijven nog veel optimaliseren. Zoals eerder aangegeven worden (potentiële) klanten overspoeld met marketinguitingen en zeker e-mail wordt steeds minder effectief, althans de traditionele e-mailmarketing. Persoonlijke e-mails zijn onderscheidend en zeer effectief!

Strategie & Boodschap bepalen

De eerste stap is het kennismaken met elkaar om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Aan de hand daarvan bespreken we de boodschap die graag wil overbrengen aan jouw doelgroep.

Strategie ontwikkelen

Na het bepalen wie jouw doelgroep is en wat je wil overbrengen, is de volgende stap het bedenken van een doeltreffende video marketing strategie. Samen bespreken we de doelstellingen en kijken wat er mogelijk is met video marketing.

Video campagne opstarten

Het type video kan doorslaggevend zijn om de juiste doelgroep aan te spreken een krachtige boodschap over te brengen. Daarom willen we de complete video campagne van begin tot eind goed inrichten en managen zodat we zeker weten dat deze succes gaat opleveren.

Video content verspreiden

De doelgroep bereik je door het inzetten van de juiste kanalen. Samen bepalen we welke kanalen we gaan inzetten om de juiste mensen te bereiken en hoe we de video content gaan verspreiden.

Voorbeeld gepersonaliseerde video

Zijn we trots op.

Klanten